Mikä CBMC?

Mitä CBMC on?

CBMC:n tarina juontaa juurensa 1930-luvulle Yhdysvaltoihin kun kristityt businessmiehet halusivat auttaa suuren laman syövereissä kamppailevia kollegoitaan. He kertoivat Jeesuksen antamasta toivosta ja lähtivät yhdessä rukoilemaan liike-elämän elpymisen puolesta. Tuolloin CBMC muodostui sanoista ”Christian Businessmen Committee”. Nyt CBMC:n toiminta on kasvanut maailmanlaajuiseksi verkostoksi, jonka toiminnassa on jokaisessa maassa omat mausteensa, vaikka pohja-ajatus on kaikilla sama: kertoa ilosanomaa elämän muuttavasta Jeesuksesta, yhdistää liike-elämässä olevat kristityt ja varustaa heitä työelämän haasteissa. Toiminnan kulmakiviä ovat rukous, evankeliointi, opetuslapseus ja johtajuuden kehittäminen.

Meillä Suomessa CBMC on aloittanut toimintansa vuonna 1993 nimellä KRYL ry (Kristillinen yrittäjä- ja liikemiesverkosto). Vuonna 2000 yhdistys liittyi kansainväliseen CBMC-verkostoon ja samalla vaihtoi nimensä CBMC – Kristillinen Liikemiesverkosto ry:ksi. Meille CBMC muodostuu sanoista Connecting Business and Marketplace to Christ, mikä kuvastaa hyvin toimintaamme: uskomme muutokseen, transformaatioon, joka lähtee liikkeelle omasta sydämestä muuttaen sitä kautta kaikkia suhteita, joissa vaikutamme – myös työtä. Raamatun sanan, yhteyden ja rukouksen kautta meillä on mahdollisuus löytää uusia näköaloja myös omaan työhömme, mikä auttaa tekemään työtä ilosta käsin.

Meille olet tervetullut sellaisena kuin olet. Emme kysele hengellisiä taustojasi, mutta tunnustamme itse Isän, Pojan ja Pyhän Hengen.

Tutustu myös: https://www.europartners.org/